Durante toda a xornada sucedéronse as degustacións gastronómicas, a maxia do Mago Rafa, a música de Val de Láncara e de Jotinho’s, a cociña en directo, os obradoiros de cociña para os máis pequenos da casa e os sorteos. No autobús-cociña do programa, o cociñeiro Santi Almuíña do Mesón Colón (Nadela) cociñou galo de Mos en tres coccións con queixo San Simón, unha receita que explicou polo miúdo e da que deu a proba ás persoas asistentes.
Dende a asociación de criadores da Galiña de Mos (AVIMÓS) ofreceron unha charla divulgativa sobre o traballo que se realiza dende o colectivo e as singularidades desta raza.
O programa Saborea a túa provincia intégrase no Plan de Impulso da Economía da Provincia que lanzou a Deputación para apoiar e dinamizar os sectores máis afectados polo impacto da pandemia, como son a hostalería, o turismo, o comercio local e os pequenos produtores.