O pleno decidiu como data oficial para esta campaña, o 14 de setembro, prolongándose previsiblemente a recollida da uva ata outubro. O pasado ano a data oficial foi o 15 de setembro e finalizaba a vendima despois de 47 días de recollida nos que se alcanzaron os 6.092.707 quilos.
Desde o pasado día 22 de agosto algunhas adegas realizan traballos puntuais de vendima, a día de onte hai 16 adegas realizado traballos de vendima, tendo recolleitos ata o momento máis de 221.000 quilos de uva, principalmente Godello con 103.850 quilos. Séguenlle:
- Mencía, 66.826 quilos
- Albariño, 23.875 quilos
- Treixadura, 14.153 quilos
- Merenzao, 8.477 quilos
- Brancellao, 2.350 quilos
- Blanco Lexítimo, 744 quilos
- Garnacha, 719 quilos
- Caíno, 100 quilos
- Tempranillo, 50 quilos
Veedores contratados especialmente para a vendima polo Consello Regulador realizan controis de produción en todos os viñedos acollidos á Denominación de Orixe, para corroborar que a produción real corresponda coa que cada viticultor ten asignada na súa carta de produción. A maiores persoal do SEAGA contratado a través do AGACAL realiza controis tanto en adegas como en viñedos. Así mesmo o Consello Regulador coordina cos corpos e forzas de seguridade do Estado a prevención de entrada de uva foránea para garantir a procedencia das uvas que entran nas adegas acollidas á Denominación de Orixe.