Os escolares do CEIP Rosalía de Castro de Bóveda viviron o pasado venres 6 de xuño unha xornada divulgativa, “Galicia Sabe Amar”, na que coñeceron a importancia dos produtos do mar e a cadea de valor da pesca, as artes de pesca tradicionais e o crucial impacto que ten o consumo de produto galego na economía da rexión. Para redondear a experiencia, ofrecéuselles unha deliciosa degustación de tapas con novos e sorprendentes sabores, incluíndo croquetas de polbo e algas, que fixeron as delicias de todos os presentes. Esta iniciativa demostra a importancia de achegar ao alumnado coñecementos sobre os produtos do mar e a cadea de valor da pesca, así como a relevancia de apoiar a economía local.
Ana de la Fuente López, directora do CEIP, destacou a relevancia deste tipo de iniciativas: “actividades como ‘Galicia Sabe Amar’ son fundamentais para o noso alumnado. Estas actividades son esenciais para ampliar os seus horizontes e fomentar un maior coñecemento e aprecio polos recursos naturais e a cultura gastronómica da nosa terra. É vital que coñezan o valor dos nosos recursos e apoien o tecido económico local”.
Experiencias como “Galicia Sabe Amar” reforzan o compromiso do centro cunha educación integral, que non só abrangue o currículo académico senón tamén a conexión coa contorna e a promoción de valores como o consumo responsable e o apoio á economía de proximidade.
A actividade contou coa presenza do Alcalde, José Manuel Arias, e a concelleira de Educación, Cristina Juiz.
