O curso sobre o manexo da alimentación de ruminantes a base de pastoreo ten por obxectivo formar e asesorar ao sector gandeiro para facer un bo uso do pastoreo como método de alimentación óptimo para abaratar os custos de produción e mellorar a calidade dos produtos finais, baseándose nunha gandaría máis eficiente e respectando o medio ambiente. Neste senso, o programa dos cursos centrarase nos principios básicos e sistemas do pastoreo, cunha visita final a unha granxa que emprega esta técnica de alimentación.
En canto á acción formativa para adegas, constará de 20 horas lectivas en horario de tarde ao longo de oito xornadas. Impartida polo departamento de Protección da Calidade Diferenciada da Agacal, o seu obxectivo principal é analizar os distintos tipos de mercado que existen no sector vitivinícola e as correspondentes estratexias de márketing para a introdución en cada un deles. Así, o curso comezará cunha introdución ao mundo do viño, avaliando os distintos tipos de comercios, así como nocións sobre o márketing. Tamén se tratarán as estratexias e canles de distribución, a publicidade e as relacións no sector vitivinícola, o comercio exterior e, por último, as posibilidades do merchadising, da internet ou das redes sociais para a promoción.
Estas accións están dirixidas en xeral a persoas vinculadas profesionalmente coa agricultura, a gandería, a industria agroalimentaria e o sector forestal ou con expectativas de incorporación, en especial mozos e mozas do rural galego.
Nesta páxina poden atoparse os referidos cursos e descargar as solicitudes de asistencia correspondentes. Así, deben remitirse cubertas ao enderezo electrónico maria.estrella.rodriguez.rodriguez@xunta.gal e consultar calquera dúbida no teléfono 982 889 102.